Najnovije

RUSKI I SIRIJSKI AVIONI U ZAJEDNIČKOJ AKCIJI SEJU STRAH ZA DŽIHADISTE: Izbombardovani konvoji terorista!

Tokom sinoćnjeg napada na južni Idlib, Sirijske arapske vazduhoplovne snage (SiAAF) su, kako se izveštava, uništile konvoj džihadista koji je putovao kroz region DŽabal Al-Zavija.

Ratni avion u Siriji (Foto: mil.ru)

Prema izveštajima, sirijske vazduhoplovne snage pogodile su konvoj koji su sastojali od stranih džihadista iz Islamske stranke Turkestana (TIP) i grupe Huras Al-Din, dok su pokušavali da putuju između gradova Deir Sonbol i Al-Bara.

Kao rezultat ovog napada sirijskih ratnih snaga, nekoliko džihadista je ubijeno i ranjeno, dok je nekoliko vozila uništeno.

Navodno su napad izvele sirijske vazduhoplovne snage nakon što su njihovi izviđački avioni primetili džihadistički konvoj koji se kretao iz Deir Sonbola u Al-Barau.

Ubrzo nakon ovog udara, ruske vazduhoplovne snage izvele su svoj najsnažniji napad od početka marta, pošto su njihovi ratni avioni žestoko ciljali na džihadiste u nekoliko oblasti oko mesta Idlib i Hama.

Izveštavani su ruski vazdušni napadi nad gradom Al-Bara, pošto su pokušali da oslabe džihadističku bazu u blizini južnog  Idliba.

Koje naoružanje Egipat traži od Rusije da se obračuna sa Turskom, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA