Najnovije

"Srbija je mala da bi zapovedala Beloj kući, ali i dovoljno velika da kaže koji su njeni interesi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič rekao je da ne zna šta će biti tema i u kojoj delegaciji se ide na sastanak u Vašington. Naglasio je da ne očekuje spektakularne stvari i da je Srbija mala da bi zapovedala Beloj kući, ali i dovoljno velika da kaže koji su njeni interesi.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Na navode da će na Vidovdan priznati nezavisnost Kosova on kaže da je taj datum blizu i da je ponosan na činjenicu što ga zanima kako može da pomogne srpskom narodu i sačuva interese Srbije.

- Ponosan sam na činjenicu što je Srbija danas uvažena država.

O kosovskom pitanju

- U toku je neka histerija među Albancima, ja sam ponosan što smo mi mirni. Postoji pet uslova o kojima je Avdulah Hoti danas govorio i svih pet su neprihvatljivi za nas. Ako je to sve o čemu bi razgovarali ili on ili Tači, bolje da ne dolaze nigde. Ako misle da tim ucenama i pretnjama mogu Srbiji da naude, grdno su se prevarili - rekao je Vučić.

O izborima

Kako je istakao politika koju vodi je za ponos i za dobrobit Srbije.

- Srbija se nalazi na evropskom putu, a Kina je prijatelj Srbije i ne plašim se to da kažem ni pred Evropljanima, ni pred kineskom ambasadorkom - podvukao je Vučić.

- Što se tiče izbora i ko šta bira, na izbore izlazi narod i meni je važno da nas vim biračkim odborima imaju maske. LJudi koji dolaze na izbore veoma kratko se zadržavaju i ne mogu da prenesu nikakvu zarazu. Od suštinski politički stvari je važno da narod stavi pečat na prethodne četiri godine i kažu jesu li zadovoljni rezultatima. Ako bih birao političke protivnike izabrao bih te koji misle da su mi najteži - rekao je predsednik o navodima da na predstojećim izborima bira svoju opoziciju.

Smrtonosni kineski tenk-robot oslobađa vojnike od opasnih zadataka Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA