Najnovije

GRČKI GENERAL PORUČIO TURCIMA: Spalićemo onoga ko kroči na naše tlo

Načelnik Generalštaba grčke Nacionalne odbrane, general Konstantinos Floros izjavio je da su Oružane snage Grčke spremne da reaguju i spreče bilo kakve akcije Turske, zapretivši da će „spaliti“ onoga ko upadne u zemlju, prenosi televizija „Open“.

Grčki tenk (Foto: Jutjub)

„Pre nedelju dana načelnik Generalštaba, general Floros skakao je padobranom zajedno sa drugim pripadnicima Oružanih snaga, čime je poslao poruku upozorenja Turskoj. Govoreći o turskoj agresivnosti u Egejskom moru i istočnom Sredozemlju, nije ostavio mesta sumnji kako će grčke Oružane snage odgovoriti u slučaju da Turska naruši suverenitet zemlje“, navodi „Open“.

– Onoga ko kroči na grčko tlo prvo ćemo spaliti, a zatim ćemo pitati ko je – rekao je Floros, citira televizija.

General nije isključio mogućnost vojnog sukoba, ukoliko Turska pređe „crvene linije“, pretpostavljajući da bi se sukob u tom slučaju proširio.

– Vojni sukob je moguć. Niko ga ne može isključiti. Ako se nešto takvo dogodi, neće se ograničiti na jednu tačku, nego će se brzo raširiti – rekao je on.

Mediji navode da je generalova izjava „poruka odlučnosti“ Turskoj.

– Ko napadne grčke Oružane snage platiće veoma visoku cenu, i to znaju susedi. (Predsednik Turske Redžep Tajip) Erdogan radi ono što govori, ali i mi. Znamo šta ćemo učiniti i na Evrosu (pogranična oblast sa Turskom) i na ostrvima, i na otvorenom moru – poručio je Floros.

U korenu sukoba dve zemlje su namere Ankare da istražuje rezerve nafte u Egejskom moru. Pre nekoliko dana u državnim turskim medijima je objavljen tender za licencu za istražvanja i eksploataciju nafte u blizini grčkih ostrva. Šef grčke diplomatije Nikos Dendijas je tim povodom rekao da Turska nastoji da prisvoji suverena prava druge zemlje i to što se dogodilo okarakterisao kao provokaciju.

Mračne prognoze amnjeričkih eksperata oko budućnosti dolara pročitajte OVDE.

Izvor. rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA