Najnovije

DEJAN PAVLOVIĆ: Umesto da otkriju ko mi je zapalio kuću, oni mi sude zbog istine! (VIDEO)

Predsednik Sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejan Pavlović kazao je da “čeka da se otkrije ko mu je zapalio kuću u Surčinu“, dok je protiv njega pokrenut sudski postupak zbog, kako je navedeno, između ostalog iznošenja „vojne tajne o odlivu kadrova iz Vojske Srbije“.

Dejan Pavlović (Foto: Helmkast)

“To je lažni postupak pred lažnim sudom. Taj postupak je izmišljen, vodi se bućkuriš nekakvih postupaka protiv mene koji je zbog ekonomičnosti spojen u jedan postupak“, kazao je Pavlović.

Na pitanje da li je izneo vojnu tajnu, kako su to rekli neki poslanici, ali i ministar Vulin koji je kazao da je odliv kadrova iz vojske vojna tajna, Pavlović je kazao da se njemu sudi „za nešto što ne postoji“.

“Vojni sud nema nadležnost suda, ispravno bi bilo da je vojno-disciplinska komisija. NJima je svima isti pretpostavljeni i sudija i tužilac i nema nezavisnost. On je dodao da „to onda nije sud nego disciplinska komisija kao što je imaju sva preduzeća“.

“Što se tiče vojne tajne ona je postojala u vreme Tita i oni koji vole da se prisećaju Tita se time služe. Mi danas imamo Zakon o određivanju stepena tajnosti dokumenata i taj zakon prepoznaje interni dokument, poverljiv, strogo poverljiv dokument i državnu tajnu. Za svaki taj naziv dokumenta je propisano šta bi iznošenje podatka proizvelo kao posledicu za državu ili instituciju. Nisam izneo podatak koliko je vojnika napustilo službu, samo sam rekao da postoji odliv kadrova. Ne znam zašto bi to bila vojna tajna“, rekao je Pavlović i dodao da je izneo „činjenicu koja se može dokazati“:

On je dodao da je taj sud pred kojim mu se sudi „generala Bandića osudio na godinu dana zabrane napredovanja, a predsednik drugog sindikata je dobio pred tim sudom otkaz za nešto što je rekao, a što se nekom nije svidelo“.

Pavlović je kazao da se “u istrazi oko toga kako je planula njegova kuća nije nigde odmaklo“.

On je dodao da „ni posle više od mesec dana nema nikakvih podataka o incidentu“.

Pavlović je pozvao Aleksandra Vučića da promeni ministra odbrane u novoj vladi.

“Pozivam predsednika Srbije i vrhovnog komandanta da dobro razmisli da li bi ministar Vulin trebalo da ostane ministar vojni. On je imao „aferu tetka iz Kanade“, odliv kadra iz vojske koji je pretio njegov rad, plata u vojsci je ispod zakonskog osnova, nemamo topli obrok i regres, ništa dobro ministar odbrane nije doneo“, ocenio je Pavlović.

Na pitanje da li je neobično da postoje sindikati u Vojsci što ranije nije bila praksa, Pavlović je kazao da je „zakonom iz 2012. godine dozvoljeno sindikalno organizovanje u Vojsci, s tim što vojska za razliku od drugih sindikata nema pravo na štrajk“.

“Razlika je u tome što mi sada nemamo obavezno služenje vojnog roka, već smo mi zaposleni u vojsci, profesionalni vojnici, radnici koji rade kao radnici u nekom preduzeću, a i samim zakonom je dozvoljeno sindikalno organizovanje“, rekao je Pavlović.

Pročitajte OVDE zašto Hašim Tači ne ide na pregovore u Vašington.

Izvor: Helmkast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA