Najnovije

RUSKA OPREMA I SIRIJSKI BORCI U SMRTONOSNA KOMBINACIJA: Uz pomoć aviona koje su dobili od Putina, Asadova vojska je nezaustavljiva!

Sirijske arapske vazdušne snage (SiAAF) u subotu su započele snažne udare na džihadističke baze u blizini turske granice.

MiG 29 (Foto: mil.ru)

Prema terenskom izveštaju sa severozapada Sirije, sirijske vazduhoplovne snage snažno su ciljale baze i nasipe koji pripadaju Hadžat Tahrir Al-Šamu (HTŠ) i Turkestanskoj islamskoj stranci (TIP) u zapadnom Alepu.

Vazdušni napadi navodno su se proširili na Idlib i Hamu, gde su ratni avioni ciljali džihadističke rovove i skrovišta u područjima kao što su DŽabal Al-Zavija i ravnica Al-Ghab.

Uprkos prisustvu turskih sistema protivvazdušne odbrane u blizini grada Idliba, sirijske vazduhoplovne snage su izvele ove vazdušne napade bez ikakvog otpora.

Otkako su od Ministarstva odbrane Rusije primili novu seriju aviona MiG-29, sirijske vazduhoplovne snage pojačale su svoje napade protiv džihadističkih snaga u Idlibu, Alepu, Latakiji i Hami.

Pored primanja ovih letelica, Sirijska arapska vojska (SAA) nabavila je i novu seriju tenkova i oklopnih vozila od Ministarstva odbrane Rusije. Ove poslednje isporuke ruskog Ministarstva odbrane stižu u vreme kada se sirijska vojska priprema za početak novog napada unutar Idliba.

Kina ima novog i veoma moćnog neprijatelja! Više o tome OVDE.

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA