Najnovije

SNAŽNA PORUKA STIGLA IZ MOSKVE: U njoj se pominje Kosovo!

Nikakvi pokušaji i propaganda pojedinaca, ma kojoj političkoj opciji pripadali, a čega smo svedoci ovih dana, neće uspeti da pokvare prijateljstvo Srbije i Rusije, jer je srpski narod prozreo njihove namere, kaže ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko (Foto: Jutjub)

To je saopšteno iz kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, posle sastanka Popovića i ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka.

Popović i ruski ambasador su danas u Beogradu razgovarali i potvrdili spremnost dve zemlje da razvijaju još čvršću ekonomsku saradnju u budućnosti.

Kriza izazvana korona virusom, kaže Popović, uticaće na promenu stanja u ekonomiji u celom svetu, što još više upućuje Srbiju i Rusiju na razvoj najbliže moguće ekonomske saradnje.

Popović je rekao da je Srbija jedina zemlja na svetu koja može da izvozi u Rusiju i zemlje Evroazije bez carina i da je to tržište od više od 200 miliona ljudi.

"Zalagaću se da više promovišemo tu mogućnost našim privrednicima u budućnosti. Mnoge evropske zemlje, kao što su Nemačka, Italija, Francuska, Austrija, uprkos sankcijama EU prema Rusiji, čine sve da budu što prisutnije na ruskom tržištu. Tome treba da teži i Srbija", rekao je Popović.

On je pozvao ruske kompanije da još više ulažu u Srbiji, koja je, kako navodi ministar, lider u privlačenju investicija u celoj Evropi.

"Verujem da će se taj trend nastaviti i u narednim godinama, jer Srbija pruža brojne pogodnosti za strane investitore, gradimo autoputeve i regionalnu putnu mrežu, imamo odlične inženjere i tehničke kadrove, kao rezultat programa dualnog obrazovanja. Za ruske kompanije je Srbija posebno interesantna, jer ne postoje carine za izvoz robe na tržište Evropske unije", rekao je Popović.

To je, istakao je ministar, šansa za Srbiju, ali i za Rusiju.

Popović je izrazio zadovoljstvo zbog odličnih političkih odnosa dve zemlje, koje je potvrđeno prisustvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića na paradi u Moskvi povodom obeležavanja 75. godišnjice velikog praznika Dana pobede.

"Zahvaljujući predsedniku Vučiću i predsedniku Putinu, odnosi dve zemlje najbolji su u novijoj istoriji i očekujem da ti odnosi u budućnosti samo jačaju. To je ono što želi narod Srbije", rekao je Popović.

Ambasador Rusije u Srbiji izrazio je zadovoljstvo odličnim političkim i ekonomskim odnosima dve zemlje i naveo da je Rusija posvećena jačanju saradnje u svim granama privrede.

Popović je zahvalio ambasadoru Bocan-Harčenku na principijelnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova i stavu da je kompromis za Kosovo moguće postići samo u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Kako je Vučić ponizio svoje saradnike, pročitajte OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA