Najnovije

SUKOBI U SIRIJU ULAZE U NOVU FAZU! Asadova vojska uhvatila je Blek Hornet 3! Ko šalje ove letelice? (FOTO/VIDEO)

Pripadnici Sirijske arapske vojske (SAA) navodno su uhvatile bespilotnu letelicu FLIR Sistemsa Blek Hornet 3.

Blek Hornet 3 (Foto: Jutjub)

Ove špijunske bespilotne letelice malog opsega sve više koriste različite strane, uključujući američku vojsku. To je način da se manjim jedinicama omogući povećana opreznost o okolini. 

Fotografija je prvi put objavljena 19. jula, a izvori iz sirijske vlade izvestili su da je SAA zarobila malu bespilotnu letelicu u blizini grada Tal Tamr, u severoistočnom Al Hasaku, koji se graniči sa Turskom na severu i Irakom na jugu.

Blek Hornet 3, poznat i kao Personal Reconnaissance System (PRS), najnoviji je u seriji Blek Hornet, koji je Prok Dinamiks prvi put stavio na tržište početkom 2010-ih. FLIR Sistems je potom kupio Prok Dinamiks krajem 2016. godine.

Nije poznato koja je strana upravljala dronom, ali 2019. godine SAD su počele slati bespilotne letelice Blek Hornet 3 različitim jedinicama.

Američke specijalne jedinice takođe upravljaju verzijama bespilotne letelice od 2015. godine, a poznato je da deluju u Siriji i drugim delovima Bliskog istoka.

Ostale članice koalicije predvođene SAD-om protiv ID-a takođe rade male bespilotne letelice, poput Francuske, koja je takođe koristila slične bespilotne letelice, ali nejasno je da li koriste ovu specifičnu vrstu.

Ko upravlja bespilotnom letelicom, raspon kontrole mu je otprilike 2 milje (3.2 km) , što znači da koalicione snage predvođene SAD-om deluju u blizini SAA i ruskih jedinica u Siriji, ili je tehnologija data teroristima.

Poslednjih nedelja čini se da povećana upotreba bespilotnih letelica dovodi sukobe u Siriji u novu fazu.

Ruska avijacija pritiče Siriji u pomoć! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA