Najnovije

ŠIPTARSKI POLITIČAR JASNO DAO DO ZNANJA ŠTA ČEKA NAŠU ZEMLJU: Ako Srbija nije spremna da prizna takozvano Kosovo, onda nas ne zanima dijalog

Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir LJimaj izjavio je da nije obavešten o imenovanju Skendera Hisenija za koordinatora u dijalogu između lažne države i Srbije.

Fatmir LJimaj (Foto: Jutjub)

Nisam bio informisan o koordinatoru za dijalog, ali to je stvar kabineta – rekao je LJimaj u emisiji „Presing“ na prištinskoj televiziji T7.

Prema njegovim rečima, rezervisan je po tom pitanju, jer ne zna zašto je Hiseni postavljen za koordinatora u dijalogu.

Lider NISMA je takođe istakao da su se svi koalicioni partneri u vladi lažne države dogovorili o sastancima sa Srbijom. Naveo je da su video samit i poseta u Briselu bili uz saglasnost stranaka u koaliciji.

– Nismo znali o čemu se priča, ali za pripremu jesmo. Imali smo zajedničku platformu. Iz tema o kojima smo razgovarali imamo svoje primedbe. Gospodin premijer nam je omogućio primedbe. Opasnost je da se dijalog pretvori u tehnički. Nažalost, već tri godine izgubili smo u nepovezanom dijalogu. Mi smo za dijalog, ali o vitalnim temama – ocenio je LJimaj.

Kako je naveo, ne žele više dijalog o normalizaciji odnosa, već za međusobno priznavanje.

– Ako Srbija nije spremna za pregovore o priznavanju, onda nas to ne zanima. Tog dana imali smo problem sa Vučićevim ponašanjem. Rekao je da nas zanima razgovor o ekonomiji, ali ne i o priznavanju. Kakva ekonomija bez priznanja – istakao je LJimaj.

Lider NISMA je poručio da ne podržava nijedno drugo ponašanje koje, kako je kazao, samo nastavlja igru Srbije.

Gde će se Putin zaputiti na jesen, saznajte OVDE.

Izvor: kosovo-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA