Najnovije

KRVOPROLIĆE NA NEKOLIKO FRONTOVA! Vojska u krvavom obračunu sa neprijateljskim trupama! Tigrovi u žestokoj ofanzivi!

Dana 24. jula, Sirijska arapska armija (SAA) razmenila je artiljerijsku vatru sa preostalim militantima u severozapadnom regionu Velikog Idliba.

Sirijska arapska armija (SAA) (Foto: Jutjub)

Ujutru je artiljerija vojske izvršila napad na položaje militanata u gradovima Dejir Sunbul, Al Ruvajha, Benin, Flejfel, Kafar Avid i San u južnom Idlibu, kao i u gradovima Al Zejira i Mašik na severozapadu Hame.

Militanti su odgovorili lansiranjem improvizovane raketne municije na položaje SAA u gradu Baraka u severnoj Latakiji. Iza napada navodno stoji Ansar Al Islam povezan sa Al Kaidom.

Nedavni izveštaji otkrili su da se SAA priprema za pokretanje nove kopnene operacije u Velikoj Idlibu. Vojske su 23. jula zauzele ofanzivne položaje u regionu.

Teroristi u Velikom Idlibu, predvođeni Hadžat Tahrir Al Šamom, sada se pripremaju za nadolazeći napad SAA. Militanti u južnom Idlibu i severozapadnoj Hami bili su upozoreni. Pored toga, u obe oblasti su postavljena nova pojačanja.

Turska se obavezala da će neutralizovati terorističke grupe u Velikom Idlibu po sporazumu s Rusijom potpisanom 5. marta. Uprkos održavanju sposobnih snaga u regionu, Ankara ne čini ništa da ispuni ovu obavezu. To primorava SAA i njihove saveznike na akciju.

Američki ratni avion probio vazdušni prostor Sirije! Uputio se ka ruskoj bazi! Više o tom OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA