Najnovije

MILIVOJEVIĆ: Vučiću je, prema Ustavu, bilo strogo zabranjeno da bilo kako učestvuje na izborima! (VIDEO)

Gost TV kanala "Bez cenzure" bio je politički analitičar Cvijetin Milivojević koji je pojasnio zašto je Aleksandru Vučiću bilo strogo zabranjeno, prema Ustavu, da na bilo koji način učestvuje na proteklim izborima.

Cvijetin Milivojević (Foto: Jutjub)

- Srbija je jedina zemlja u Evropi koja će posle ovih izbora biti bez opozicije. Fatalisti su to probali da porede sa situacijom u Belorusiji i S Koreji.. Opozicija je vrsta institucionalnog pritiska na svaku vlast, bez opozicije nema dobre vlasti, i ako ta kritika nije institucionalna onda se pretvara u nešto drugo, ode na ulicu, ta opasnost se nad sve nas nadvila posle tog rezultata koji je osvojio Vučić i lista za naprednu Srbiju, kaže Milivojević i dodaje:

- Iako Ustav kaže da predsednik Srbije ne može biti nosilac druge javne funkcije, čak ni ta pobednička lista sa 62 posto na parlamentarnim iuborima nigde ni u naznakama nema ime SNS koja će imati formalno poslanike. 

- To je nameran kalambur...Šta kaže Ustav? Na izborima za parlament za poslanike ili odbornike strogo je zabranjeno da učestvuje predsednik republike! On je već predsednik republike i  ne može da bude poslanik  jer to zakon ne dozvoljava, niti da bude odbornik. Uprkos svemu tome, svuda u Srbiji građani su glasali u uverenju da glasaju za Vučića i za listu “Za našu decu”. To Zakon ne dozvoljava! Apsurdno je da se to desi. Zašto je RIK dozvolila da se za sve nivoe izbora proglasi ta lista? Da onaj ko ne glasa za Vučića ne glasa za svoju decu, već protiv, i da li to znači da je Vučić najbolji otac našoj deci? Apsolutno je zabranjena i primisao za zloupotrebu dece u političke svrhe.

A šta je još rekao pogledajte u videu:

Pročitajte OVDE   sve o policijskom času i novim merama.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA