Najnovije

LAVROV NA TRAGU VELIKE ZAVERE: Nemoguće dokazati da Lukašenko nije pobedio!

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov izjavio je danas da bi bilo nemoguće dokazati da predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nije pobednik predsedničkih izbora koji su 9. avgusta održani u toj zemlji, imajući u vidu odsustvo međunarodnih posmatrača tokom tih izbora.

Sergej Lavrov (Foto: ria.ru)

Prenoseći izveštaje ruskih novinskih agencija, Rojters navodi da je Lavrov pozvao na pokretanje istinski širokog nacionalnog dijaloga u Belorusiji, u kojoj su, posle navoda o izbornoj krađi, pre dve sedmice izbili masovni protesti i nemiri.

Rusija veruje da je ustavna reforma u Belorusiji izvodljivo rešenje za političku krizu u kojoj se nalazi ta zemlja, rekao je Lavrov, koji je takođe istakao da Moskva smatra da se situacija u Belorusiji sada smiruje. 

Lavrov je optužio pripadnike beloruske opozicije koji su napustili svoju zemlju po izbijanju protesta da žele "krvoproliće", i dodao da se opoziciona liderka Svetlana Tihanovska, koja je prebegla u Litvaniju, našla "pod pritiskom" i nedavno počela da učestalije daje izjave na engleskom jeziku.

Litija se probila do hrama! Podgorica je ustala! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA