Najnovije

OKOLINA BAGDADA SE PRAZNI OD AMERIČKOG PRISUSTVA: SAD započele povlačenje vojske iz važne baze!

U nedelju je Međunarodna koalicija koju predvode SAD najavila izlazak iz baze Tadži, severno od iračke prestonice Bagdad, ističući da je iračkim snagama predala mesta za obuku u vrednosti od 347 miliona dolara.

Američka vojska (Foto: army.mil)

Izjava Međunarodne koalicije glasi, "Koalicija protiv Islamske Države predala je mesto u kampu Tadži u Iraku iračkim snagama bezbednosti na ceremoniji održanoj 23. avgusta 2020."

“Mesto određeno za koalicione snage predato je iračkoj strani zahvaljujući uspehu iračkih snaga bezbednosti u tekućoj kampanji za poraz ID-a”, navodi se u saopštenju.

“Koalicija je dostavila ekvivalent od 347 miliona dolara opreme, imovine i objekata u kampu Tadži vladi Iraka. To je bila najveća materijalna vrednost u dolarima za bilo koju od isporučenih baza.”

Irački premijer Mustafa Al-Kazemi potvrdio je prošlog petka da je njegov sastanak sa američkim predsednikom Donaldom Trampom važan i uspešan, istakavši da su obe strane izašle zadovoljne sa ovog sastanka.

Kazemi je istakao da “po prvi put vidi jasne američke stavove koji su razumljivi zahtevima iračke vlade”, napomenuvši da je “predsednik Tramp potvrdio da će se američke snage povući iz Iraka tokom sledeće tri godine, a oni razgovaraju o njihovom raspoređivanju van Iraka.”

U četvrtak je američki predsednik Donald Tramp obnovio svoje obećanje da će povući nekoliko preostalih američkih snaga u Iraku, ali rekao je da će Vašington ostati spreman pomoći ako susedni Iran preduzme bilo kakvu neprijateljsku akciju.

Tramp je u svom prvom susretu s iračkim premijerom Mustafom Al-Kazemijem rekao da se raduje danu kada će američke snage napustiti Irak, ali je rekao da američke kompanije tamo već rade “veoma velike naftne poslove”.

Pročitajte OVDE kako je to Zaharova sahranila Amere.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA