Најновије

ОКОЛИНА БАГДАДА СЕ ПРАЗНИ ОД АМЕРИЧКОГ ПРИСУСТВА: САД започеле повлачење војске из важне базе!

У недељу је Међународна коалиција коју предводе САД најавила излазак из базе Таџи, северно од ирачке престонице Багдад, истичући да је ирачким снагама предала места за обуку у вредности од 347 милиона долара.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Изјава Међународне коалиције гласи, "Коалиција против Исламске Државе предала је место у кампу Таџи у Ираку ирачким снагама безбедности на церемонији одржаној 23. августа 2020."

“Место одређено за коалиционе снаге предато је ирачкој страни захваљујући успеху ирачких снага безбедности у текућој кампањи за пораз ИД-а”, наводи се у саопштењу.

“Коалиција је доставила еквивалент од 347 милиона долара опреме, имовине и објеката у кампу Таџи влади Ирака. То је била највећа материјална вредност у доларима за било коју од испоручених база.”

Ирачки премијер Мустафа Ал-Каземи потврдио је прошлог петка да је његов састанак са америчким председником Доналдом Трампом важан и успешан, истакавши да су обе стране изашле задовољне са овог састанка.

Каземи је истакао да “по први пут види јасне америчке ставове који су разумљиви захтевима ирачке владе”, напоменувши да је “председник Трамп потврдио да ће се америчке снаге повући из Ирака током следеће три године, а они разговарају о њиховом распоређивању ван Ирака.”

У четвртак је амерички председник Доналд Трамп обновио своје обећање да ће повући неколико преосталих америчких снага у Ираку, али рекао је да ће Вашингтон остати спреман помоћи ако суседни Иран предузме било какву непријатељску акцију.

Трамп је у свом првом сусрету с ирачким премијером Мустафом Ал-Каземијем рекао да се радује дану када ће америчке снаге напустити Ирак, али је рекао да америчке компаније тамо већ раде “веома велике нафтне послове”.

Прочитајте ОВДЕ како је то Захарова сахранила Амере.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА