Najnovije

STRATEGIJA VAŠINGTONA U SIRIJI JE TOTALNA ZBRKA I KATASTROFA! Američki obaveštajac priznao: Vodimo beskonačne ratove da bi sačuvali naftu!

U novom članku objavljenom ove nedelje, NJuzvik je citirao neimenovanog starijeg SAD-a obaveštajnog zvaničnika koji je rekao da je američka strategija koja je u toku u Siriji "totalna zbrka i katastrofa" kako se bliže sledeći predsednički izbori u novembru.

Američka vojska (Foto: marines.mil)

Iako “oba kandidata obećavaju da će okončati beskrajne ratove koje su vodili njihovi prethodnici”, kako ističe NJuzvik, SAD trenutno nema strategiju za Siriju.

Prema članku, “SAD nema strategiju (za Siriju), osim da obezbedi trajni poraz Islamske Države i da zauzme sirijska naftna polja.”

Situacija se svakodnevno komplikuje činjenicom da su ruske oružane snage uspele da uspostave sedište u vazduhoplovnoj bazi Al-Kamišli na severoistoku Sirije, koja je nedaleko od nekih američkih postrojenja.

U međuvremenu, NJuzvik je citirao glasnogovornicu Pentagona DŽesiku Meknulti koja je rekla da koalicija predvođena SAD-om ne koordinira niti deli obaveštajne podatke sa Rusijom u Siriji.

“Povremeno smo slučajno obavešteni o planiranim ruskim napadima na ciljeve ID-a zapadno od reke Eufrat, kao deo naše rutinske komunikacije u sukobu“, istakla je ona.

Međutim, ovo se pokazalo velikim debaklom za SAD. Oružane snage u Siriji nedavno su učestvovale u nesreći sa američkom patrolom.

Do nesreće je došlo usled hajke “mačke i miša” u koju su bili umešane ruske i američke snage u blizini pograničnog grada Al-Malikijah na severoistoku Sirije.

Sjedinjene Američke Države za nesreću su okrivile Rusiju, koja je pak krivicu prebacila na američke snage.

Da li će Amerika do 2030. imati oružje da uništi Kinu i Rusiju, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA