Najnovije

ASAD PONOVO KONTROLIŠE ALEPO: "Tigrovi" zatvorili obruč, epska bitka se bliži kraju! (VIDEO/MAPE)

Ulaskom Asadovih "Tigrova" u Artiljerijsku akademiju u gradskoj četvrti Ramuseh, situacija u Alepu je vraćena na pozicije pre velike ofanzive terorističkih grupa na jugoistok grada, koja je trajala oko mesec dana i odnela na hiljade života.

Alepo danas (Mapa: PetoLucem)

Sirijska armija i njeni saveznici, uz rusku podršku iz vazduha, izbacili su teroriste iz Oružarske akademije i Artiljerijske akademije, kao i iz stambenih blokova koji okružuju ovu veliku vojnu bazu na jugoistoku Alepa. Ovom pobedom, konačno je povraćena kontrola nad Alepom, čiji se istočni deo, koji je pod kontrolom terorističkih grupa, sada ponovo nalazi u totalnoj opsadi sirijskih snaga. Ovu informaciju je potvrdila čak i tzv. Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, koja obično poslednja izveštava o uspesima sirijske vojske.
Click to see the full-size map


Delovi velike artiljerijske baze u Ramusehu
Sirijska armija je proteklih nekoliko sati kopala rovove i utvrđivala svoje položaje u ovoj strateški najbitnijoj tački za kontrolu Alepa. Teroristi DŽejš al Fataha i Nusra fronta već su krenuli u kontranapad i trenutno su u toku borbe na periferiji vojne baze. Ukoliko sirijske snage uspeju da odbiju ove napade i potvrde da drže bazu čvrsto u svojim rukama, verovatno će krenuti u dalje odbacivanje terorističkih jedinica od jugoistočnih krajeva Alepa.
The Syrian army's Tiger Forces in the Ramouseh Artillery Base


"Tigrovi" u Artiljerijskoj akademiji U međuvremenu, iračke milicije koje se bore na strani Damaska na jugu Alepa, uspele su da zauzmu stratešku tačku koja im omogućava napad na mesto Khan Tuman, što bi otvorilo prostor za kontrolu velike teritorije južno od grada, a militanti bi morali da se povuku dalje prema Idlibu. Prema nekim izveštajima, oni su se već povukli iz obližnjeg mesta Karaši, koje se nalazi na liniji razdvajanja.

Pogledajte udare sirijskih aviona u blizini vojne baze u Ramusehu: Sirijska vojska ulazi u Artiljerijsku akademiju: Izvor: Pravda/southfront.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA