Najnovije

REGION NA NOGAMA, ŠTA TO PUTIN OPET ŠALJE SRBIJI! Nije tajna da je reč o novom oružju, ali kojem?! (FOTO/ VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će vojska i policija Srbije dobiti najnoviju opremu i naoružanje iz Rusije, u skladu sa postojećim sporazumima i ugovorima.

Pancir S (Foto: mod.gov.rs)

- O tome ne možemo govoriti dok se ne dogodi. Ali, apsolutno je sigurno da će vojska i policija policija kupovati najsavremenije tehnologije, između ostalog i one koje proizvodi Ruska Federacija -  rekao je Vulin za RIA novosti.

Međutim, postavlja se pitanje koje bi to novo oružje moglo da stigne iz Rusije.

Autor "Vojnopolitičke osmatračnice" Andrej Mlakar kaže da Srbija i Rusija imaju odličnu saradnju poslednjih godina i da je naša zemlja nabavila većinu naoružanja iz Rusije.

- Tu mislim pre svega na PVO sistem Pancir-S1E, zatim helikoptere Mi-35M, transportne Mi-17 i donaciju 30 modernizovanih i remontovanih tenkova V-72MS i izviđačkih vozila BRDM-2M - kaže on.

Dodaje da bi Srbija mogla da u budućem aranžmanu sa Rusijom kupi još sistema "Pancir" ali i neka nova oružja.

- Pre svega Srbija će najverovatnije nabaviti još tri baterije sistema Pancir-S1MS specijalizovanih za rat sa dronovima. 

Zatim tu je sistem za elektonsku borbu Krasuha. U opciji je takođe i u narednim decenijama nabavka novog višenamenskog lovca a neki tvrde da bi to bio MiG-35 - kaže Mlakar.

On dodaje da bi u obzir mogla doći i nabavka novih simulatora za obuku, zatim setova za aktivnu zaštitu tenkova ili reaktivni oklop za modernizaciju tenkova M-84.

- Takođe, transportni helikopteri Mi-17, kao i borbene helikoptere Mi-35, kojih bi trebalo jedno 10 ili 11 da bi se se kompletirala protivoklopna eskadrila. A tu su protivoklopna sredstva, pre svega "Kornet" za koji smo izrazili interesovanje za kupovinu - objasnio je Mlakar.

Inače, Srbija je do sada od Rusije kupila nekoliko novih jurišno-desantnih helikoptera Mi-35M i transportnih helikoptera Mi-17. Takođe, Moskva je Beogradu poklonila avione MiG-29, 30 tenkova T-72S i 30 borbenih oklopnih vozila BRDM-2. 

Srpsko oklopno vozilo “lazar” postalo još ubojitije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: 24sedam.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA