Najnovije

Deseta međunarodna naučna konferencija "Zapošljavanje, obrazovanje i preduzetništvo"

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo organizuje od 21. do 23. oktobra, u Beogradu, Desetu međunarodnu naučnu konferenciju pod nazivom "Zapošljavanje, obrazovanje i preduzetništvo" .

Konferencija. (Foto: Pravda)

Konferencija se organizuje u saradnji sa Visokom poslovnom školom strukovnih studija ,,Prof. dr Radomir Bojković”, Kruševac (Srbija), Severno-Kavkaski federalnim Univerzitetom (Rusija), Internacionalnim koledžom za interdisciplinarne studije (SAD), Fakultetom za preduzetništvo – Univerziteta u Teheranu (Iran), Beogradskom bankarskom akademijom (Srbija), Fakultetom za filozofiju – Univerziteta u Sofiji “St. Kliment Ohridski” (Bugarska) Univerzitetom za telekomunikacije i poštanski saobraćaj, Sofija (Bugarska), Institutom za ekonomska istraživanja pri Bugarskoj akademiji nauka, Sofija (Bugarska) i Univerzitetom primenjenih nauka Stanislaw Staszic, Pila, (Poljska).

Konferencija "Zapošljavanje, obrazovanje i preduzetništvo" je dobra platforma za razmenu međunarodnih iskustava i dobre prakse usmerene na smanjenje visokih stopa nezaposlenosti i podsticanje zapošljavanja preko većeg dinamizma u razvoju privatnog preduzetništva, kako na nivou nacionalnih ekonomija tako i u globalnim okvirima. Pomaže da se razmotre različite mogućnosti i domeni razvijanja preduzetničkih firmi. Omogućava da se odredi u kom pravcu treba da se razvijaju nove strategije preduzetničkog obrazovanja kako bi se podstakla kreativnost, razvoj individualnosti, kreativnog i logičkog mišljenja što su važni preduslovi podsticanja preduzetničkih inicijativa u praksi. Otvaraju se mogućnosti preispitivanja bolje sinergije izmedju naučnih i obrazovnih institucija sa poslovnim okruženjem.

Kao i prethodnih godina i ove godine biće prezentovano preko 30 naučnih radova iz 10 zemalja sveta, među kojima su Rusija, Italija, Alžir, Iran, Mađarska, Kanada i druge. Za prethodnih devet konferencija VŠ PEP je dobila najviše ocene u naučnim krugovima, kako za kvalitet radova, tako i za samu organizaciju konferencije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA