Najnovije

Čuveni turski dronovi “Bajraktar TB2” povučeni iz Sirije – Postali beskorisni jer su im Rusi pročitali kodove

Era turskih dronova Bajraktar TB2 u Siriji je došla do kraja.

Bajraktar (Foto: Jutjub)

Uprkos izjavama turskog resora odbrane da su bespilotne letelice Bajraktar TB2 izveli pravi genocid nad ruskim sistemima PVO u Libiji i Siriji, upotreba ovih dronova je obustavljena.

Iako se u stvarnosti gubici ovih dronova procenjuju na više od 50 jedinica, postalo je poznato da je turska vojska neočekivano prešla u Siriji na upotrebu bespilotnih letelica ANKA-S.

Ovi dronovi se koriste samo u oblastima koje kontroliše sirijska vojska, što znači da Ankara shvata da su bespilotne letelice Bajraktar TB2 sada prioritetna meta sirijske PVO.

Prema brojnim pretpostavkama, sirijska vojska primila je od Rusa potpise turskih jurišnih bespilotnih letjelica i sada ih nesmetano prati, spremajući se da napadne dronove u slučaju najmanjeg nagoveštaja provokacije.

Sa dronovima ANKA-S situacija je nešto drugačija – ranije ove bespilotne letelice praktično nisu korišćene u Siriji, što donekle otežava proces njihovog uništavanja, međutim, kako stručnjaci primećuju, ovo je još uvek pitanje vremena kada će im ruski eksperti skinuti kodove i trenutno Ankara pruža mogućnost sirijskoj i ruskoj vojsci da se obuče u uništavanju ovih ciljeva.

Ranije je objavljeno da su bespilotne letelice ANKA-S uočene iznad Tel Rifata, Kamišlija, Ras al-Aina i drugih pograničnih gradova Sirije, što bi trebalo da bude meta turske vojne operacije, što je Erdogan ranije najavio.

Snimke ogromnog teretnog broda u plamenu pogledajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA