Najnovije

RUSKI EKSPERT PRIPREMA NA ONO ŠTO SLEDI: Četiri znaka da počinje veliki rat

Ruski politički ekspert Jevgenij Satanovski naveo je četiri znaka približavanja velikog rata u koji će biti uvučene SAD, Rusija i Ukrajina

Jevgenij Satanovski (Foto: Jutjub/Pixabay)

Analitičar je naglasio da je vreme da Moskva prestane da se ograničava na razgovore i da konačno nešto uradi. Satanovski je u svom Telegram kanalu Armagedonič naveo četiri znaka približavanja rata u Donbasu.

Prvi znak: poziv američkog Kongresa predsedniku Bajdenu da udari na jugoistok Ukrajine. Vašington predlaže da se to uradi direktno ili pružanjem oružja ukrajinskoj vojsci i operativnim obaveštajnim informacijama koje će Kijevu omogućiti da silom preuzme kontrolu nad teritorijom Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Drugi znak, koji je politikolog primetio, su izjave bez presedana američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Šef Stejt departmenta optužio je Rusiju za zaoštravanje situacije na jugoistoku Ukrajine. I to je učinjeno u pozadini trećeg i četvrtog znaka približavanja rata: Oružane snage Ukrajine počele su da koriste jurišne bespilotne letelice Bajraktar ​​TB2 protiv LPNR, a Sjedinjene Države su izvršile provokaciju ratnih brodova i aviona u Crnom moru.

„Postavlja se pitanje: da li će Moskva konačno nešto preduzeti, ili će se, kao i obično, ograničiti na razgovor?. U međuvremenu, Ukrajina jača svoje snage, trupe zemalja NATO-a na postsovjetskom prostoru osećaju se kao kod kuće i redovno izvode manevre, očigledno uvežbavajući rat protiv Rusije, uključujući i nuklearni“, napisao je on.

Ekspert smatra da će u slučaju rata protiv Rusije biti formiran čitav savez: Ukrajina, Gruzija i, moguće, Azerbejdžan. Ove zemlje će formalno ostati van NATO-a, ali će u stvari biti njegov punopravni deo. Oni već vrše borbenu koordinaciju sa trupama Alijanse.

„Šta ćemo da odgovorimo? Veoma uznemirujuće. Veoma“, rekao je Jevgenij Satanovski.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA