Najnovije

Vučić: Samo Srbija nema pravo na samoopredeljenje, već su nas bombardovali

Upitan da prokomentariše pisanje medija da je Kristijan Šmit u izveštaju u BiH naveo da će se ta zemlja raspasti, Vučić kaže da taj izveštaj još nije pročitao.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Podsetimo, visoki predstavnik za BiH napisao je izveštaj koji je trebalo danas da predstavi na sednici SB UN, koja je potom odlođžena, a u kom se navodi da BiH preti raspad i novi sukobi zbog "srpskih separatista", zbog čega se založio na povećanje broja EUFOR vojnika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Glazgovu na klimatskom samitu, rekao je za medije iz Srbije da nije nisam pročitao taj izveštaj i da ne bi da ga komentariše dok ga celog i s pažnjom ne pročita.

"Nemam ko većina Srba mišljenje o svakom pitanju. Video sam sa portala i da su glavne optužbe na račun Republike Srspke i kako žele da ruše Dejtonski sporazum. Ali, mislim da je problem u tome što su svi drugi pokušavali da to urade. Ponavljam, želim s pažnjom to da prvo pročitam", rekao je Vučić.

Kada govorite o BiH, mi činimo sve da pomognemo, kada im je ta pomoć potrebna, podsetio je predsednik Srbije i naveo koliko vrsta pomoći je Srbija uputila BiH.

Vučić je napomenuo da je napravljen izuzetak u poštovanju međunarodnog javnog prava.

"Zato mi je i smešno da danas pričaju o pravu i pravdi, to je glupost. Samo Srbija nema pravo na samoopredeljenje i nema pravo ni na šta, već su nas bombardovali", rekao je on.

O odnosima sa Crnom Gorom

Govoreći o sutrašnjoj poseti Srbiji crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, Vučić je rekao da će se sresti s njim.

"Mi nemamo neke tenzije u odnosima, mi želimo pristojne i normalne odnose sa Crnom Gorom, želimo razgovore, ali nemamo velika očekivanja", dodao je Vučić.

Istakao je i da će insistirati na nacionalnoj ambiciji koja mora da bude i mir i stabilnost, razvoj ekonomije i populacione politike "jer bez dece sve što radimo neće imati smisla".

Satelistske snimke ruske granice koji su zaprepastili Kijev pogledajte OVDE.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA