Najnovije

NEOČEKIVAN PREOKRET! Turski militanti zaratili jedni protiv drugih!

Dve militantne grupe koje podržavaju Turci sukobile su se ovog vikenda na severozapadu Sirije, što je izazvalo novi talas nasilja u zapadnom delu provincije Alep.

Turski militanti. (Foto: Jutjub)

Prema lokalnim izveštajima iz gubernije Alep, sukobi su izbili između DŽabat al Šamija i DŽaiš al Islam u oblasti Afrin, što je rezultiralo velikom razmenom vatre u mnogim naseljima.

U izveštajima se navodi da se sukob između dve velike militantne frakcije dogodio zbog kontrole nekih stambenih zgrada unutar regiona Afrin u Alepu.

Dalje, lokalni stanovnik Afrina rekao je u subotu za RT Arabik: „Razlog za ove sukobe između frakcija koje podržavaju Turci je zbog njihove razlike u podeli imovine prvobitnih stanovnika grada.“

Dodao je, „Članovi DŽabat al Šamija zaplenili su novac od brojnih elemenata DŽaiš al Islama koji dolaze iz Libije, a nakon toga su izbili sukobi.”

Lokalni sirijski aktivisti takođe su potvrdili da su dva člana DŽaiš al Islama ubijena, a oko 12 drugih ranjeno kao rezultat napada DŽabat al Šamija na sedište bivšeg u centru grada.

Poslanici DF-a na udaru režima Crne Gore! Više o tomeOVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA