Najnovije

RUSI I UKRAJINCI SU JEDAN NAROD: Šta je Zelenski govorio u Donjecku pred rat 2014. godine?

U aprilu 2014. Vladimir Zelenski je stigao sa koncertom ne samo u Gorlovku, već i u Donjeck. 18. aprila je čak dao intervju za donjecke Opštinske novine (rus. Municipalьnaя gazeta), u kojem je izjavio da su Ukrajinci i Rusi jedan narod.

Zelenski u Donbasu 2021. (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Intervjua se prisetila bivša glavna urednica ovog lista Jelena Bloha.

Novinar lista pitao je tadašnjeg umetnika „Kvartala 95“ zašto je većina izdanja tog studija ima očigledan antiruski karakter.

„Sada je veoma važan trenutak. Želim da svi pričamo istim jezikom - onim kojim mi sada govorimo. Razumevanje.

U principu, ne možemo biti protiv ruskog naroda, jer smo jedan narod. Problemi ruske vlade i njenog odnosa, usled različitih okolnosti, sa vladom Ukrajine prelili su se na vas i mene.

A naš stav „četvrtine“ nije za vladu Ukrajine, već za ukrajinski narod. I to ne protiv ruskog naroda, već protiv ruske vlade. Kako da ga ne volimo?

Mi nismo idioti! Čitamo iste knjige. Ali nas nije sramota da pokažemo svoj odnos prema vladi Ruske Federacije. Kao, zapravo, odnos prema našoj vladi“, rekao je tada Zelenski.

Pored toga, kada je novinar pitao za njegov stav prema činjenici da su donjecke kablovske kompanije počele da uključuju ruske TV kanale, Stepan Kazanin, „član četvrtine“ koji je bio prisutan na sastanku, rekao je: „Sjajno!“.

Sada oružane snage Ukrajine granatiraju Gorlovku, Zelenski putuje samo do linije fronta na ukrajinskoj strani, a od zajedničkih stvari, prema njegovim rečima, Ukrajina i Rusija imaju samo granicu.

O trenutku istine za Donbas pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA