Najnovije

MINSK REVIDIRAO VOJNU DOKTRINU SAVEZNE DRŽAVE: Dokument o savezu Rusije i Belorusije promenjen

U beloruskoj vojsci je rečeno o reviziji vojne doktrine Savezne države Rusije i Belorusije.

Beloruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Vojna doktrina Savezne države Belorusije i Rusije značajno je promenjena, rekao je Pavel Muravejko, zamenik načelnika Generalštaba beloruskih oružanih snaga.

"Ne stojimo mirno u sprovođenju zakona. Nedavno je dokument koji čini osnovu koordinisane vojne politike,vojna doktrina Savezne države, radikalno revidiran", rekao je on na svečanom skupu "Savezna država: otvaranje novih mogućnosti “.

Prema njegovim rečima, dokument tek treba da odobri Vrhovno državno veće.

Sastanak je tempiran na Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije, koji se svake godine obeležava 2. aprila, godišnjice potpisivanja sporazuma o formiranju zajednice dve države.

Ranije je beloruski lider Aleksandar Lukašenko rekao da Moskva i Minsk doživljavaju kolosalni pritisak spolja i naglasio njihov zajednički interes za dalju saradnju.

Lukašenko je ranije primetio da Belorusija i Rusija treba da „modernizuju“ dokumente o upotrebi regionalne grupacije oružanih snaga, uzimajući u obzir situaciju na zapadnim granicama i u svetu. U decembru 2020. predstavljen mu je ažurirani plan za upotrebu regionalnog grupisanja snaga, koji je naknadno odobrio. Mediji su preneli da je isti posao rađen i u Rusiji.

Lukašenko je istovremeno rekao vojsci da je nemoguće smiriti se, ma koliko „uljuljkivali“ SAD i NATO razgovorom o uobičajenim vežbama njihovih snaga.

Nova ratna dejstva u Donbasu pogledajte OVDE.

Izvor: Oravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA