Najnovije

NEPRIJATELJ SPREMA NOVI NAPAD: Rusi pokazali snimak izviđanja (VIDEO)

Pogoršanje stanja u Siriji: priprema se novi napad na vladine snage.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Vazdušno izviđanje ruskih vazduhoplovnih snaga otkrilo je da su u južnom delu zone deeskalacije u Idlibu tokom protekla 24 sata teroristi grupe Huras al-Din (Al-Kaida u Siriji) i Ansar at-Tavhid praktično imali završio pripreme za napad na regione pod kontrolom Damaska i vladinih trupa.

Utvrđuje se da su militanti skoro završili sa pripremama za napad na objekte Sirijske arapske armije (SAA). Pored toga, vojna oprema prebačena je u područje Knedah, 40 km od Idliba, uključujući grupu pikapa sa raketnim bacačima, do 300 militanata i nekoliko kamiona sa municijom. Neke od ovih snaga mogu se videti na snimcima ruskog izviđačkog drona.

Militanti Huras al-Din nisu ništa manje aktivni u obračunu sa proturskim terorističkim formacijama.

Tokom poslednjih nekoliko dana, ekstremisti su tri puta napali kontrolne punktove i kolone militanata koje podržavaju Turci, a takođe su pokušali da povrate kontrolu nad gradom Maret El-Ihuan.

Lokalno stanovništvo je prvo koje pati od svih ovih sukoba. Na primer, isti militanti iz „Huras al-Dina“ nedavno su napali i opljačkali konvoj sa humanitarnom pomoći za izbeglice.

Tako se na severozapadu Sirije beleži primetno pogoršanje situacije zbog nesposobnosti Turske da ispuni svoje obaveze prema rusko-turskom memorandumu o Idlibu.

Nerad i nesposobnost Ankare da odvoje umerenu opoziciju od ekstremista doveli su do naglog porasta džihadističkih grupa u provinciji.

Kako su Turci svom snagom udarili na Kurde u Iraku, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA