Najnovije

ZLOČINCI IZ SANU PROMOVIŠU GENOCID NAD SRBIMA: Pripada nam pola Albanije zajedno sa Skadrom! (VIDEO)

Podneo sam krivičnu prijavu protiv ljudi koji propagiraju jednu prevaru da su se Sloveni doselili u 5. 6 i 7.  Veku. U Rusiji udžbeniciima za šesti i deseti razred stoji potpuno obrnuto, da su se Rusi presellili sa juga, ali i to je prevara. Moramo da se odreknemo tih prevara jer su to temelji albanskog separatizma, izjavio je dr Božidar Mitrović, profesor Moskovskog univerziteta na predmetima Rimsko pravo, Slovensko pravo i Reklamaciono pravo, gosujući u emisiji Reč produkcije Helmkast. 

Božidar Mitrović. (Foto: Jutjub)

- To su ne samo krivično delo falsifikata, nego je to tako duboka prevara koja se tiče genocida nad srpskim narodom. Zločinci iz SANU promovišu taj genocid – kazao je Mitrović. 

Kao profesor rimskog prava, rekao je da to pravo vuče korene iz etrurskog prava, a nikako iz grčkih kolonija kako nas uče. 

- Justicija potiče od reči „usta“. Nijedan moj student prava ne može da izađe na ispit, a da ne zna ko je u sudnici Justicija. A Justicija su tužilac i tuženi. Ono što oni izuste na raspravi, u vidu tužbe i odgovora na tužbu, to je Justicija. Objasnio sam na osnovu te prve daščice rimskog prava zašto je Justicija nastala od reči „usta“, na prvoj daščici piše: „Neka se pozove taj koji će ustiti na forumu“, odnosno u sporu – objasnio je Mitrović.

Kako je kazao, Rimljani su revolucijom „509. godine pne iznedrili pravilo da su svi stanovnici Rima Rimljani“, te tako danas imamo da su svi stanovnici Francuske Francuzi, Italije Italijani i slično. 

- Nacija je rimski genocidni koncept. U našem narodu je drugačije, mi znamo ko je iz kog roda, naša, kolovenska koncepcija je narod  - kazao je on.
Mitrović je objasnio i kako je došao do toga da je jedno od imena starih Slovena bilo zapravo Koloveni, i da se to sastoji iz složenice reči Kolo i Veni ili Vini. 

- Ja sam objasnio da je sve kolo, kolo je izvor svega, ono stvara venac života na Zemlji. Od kretanja Zemlje oko Sunca, do toga da je Tesla napravio strujno kolo. A Veni znači venac. Koloseum takođe potiče od reči kolo, isto kao i Kolos sa Rodosa, što je zapravo Kolo sa ostrva Rod, a Grci su dodavali nastavak „os“ za muški rod – kazao je profesor Mitrović. 

On je izneo i jednu zanimljivost, otrkio je kako je nastao čarobni štapić iz jednog zapravo pravnog posla u kojem je štapiću davano magijsko značenje.

Iza novog non-pejpera stoji Rusija? Vučić o njemu ne sme da se izjasni! Više o tome OVDE.

Izvor: HelmKast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube