Najnovije

DONBASU PRETI MASAKR: Kijevske izmene sporazuma iz Minska

Promena sporazuma iz Minska dovešće do masakra u Donbasu, rekao je predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin za RIA Novosti.

DNR (Foto: RIA Novosti)

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao da nema potrebe da se u potpunosti napuštaju sporazumi, ali neke tačke treba ažurirati. Prema Pušilinu, „u ovome nema ništa novo, ovo su i dalje izumi Petra Porošenka i njegovog tima“.

"Hajde da uzmemo granicu, a onda ćemo održati izbore, i tamo ćemo sve uraditi, i generalno, sve će biti u redu. Samo za koga je to dobro? Za građane Donbasa? Biće to masakr, uvereni smo u ovo “, rekao je političar ...

Prema njegovom mišljenju, Zelenski, za razliku od Porošenka, svoje namere iznosi „prilično naivno“.

"Ponekad otvoreno izjavljuje da je neophodno prepisati, modifikovati Minske sporazume, šta je izmeniti, napustiti ih? Pa, da li je potrebno to uzeti na isti način? I to već tako doživljavamo, što Zelenski odbija “, dodao je Pušilin.

Istovremeno, lider DNR naglasio je da su vlasti republika Donbasa spremne da pregovaraju sa Kijevom, ali ni Zelenski ni njegovi pomoćnici nikada ih nisu kontaktirali.

Kijev je u aprilu 2014. pokrenuo vojnu operaciju protiv LNR i DNR, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog udara u Ukrajini u februaru iste godine. Prema najnovijim podacima UN-a, oko 13 hiljada ljudi postali su žrtve sukoba.

Kakav scenario preti Belorusiji, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA