Najnovije

Ko su glavni igrači „duboke crkve“ u SPC? (VIDEO)

Slobodan Stojičević, pravnik, pisac i prevodilac, govori o svojoj novoj knjizi „Hibridni rat protiv Srpske Pravoslavne Crkve“. U ovoj knjizi autor daje osnove ratova „nove generacije“ (mrežni, informacioni, psihološki, kognitivni, kiber i t.d.) koji kada se kombinuju daju hibridni rat.

Slobodan Stojičević (Foto: Jutjub)

Autor govori o strateškim postavkama hibridnog rata protiv SPC, o glavnim pravcima napada i o članovima klira koji su manipulisani za potrebe američkih agresora. Tri su glavna pravca napada: Artemije, Pravoslavni Bogoslovski Fakultet (PBF) i Eparhija Zahumsko-hercegovačka.

Za potrebe hibridnog rata se koriste najnovja naučna dostignuća iz raznih naučnih oblasti (psihologije, informatike i t.d.).

Na primer protiv bivšeg vladike Artemija su korišćena dostignuća prediktivne analitike na osnovu kojih su velike svote iz Amerike „investirane“ u Artemija. Za „rad“ sa PBF su korišćene državne nevladine organizacije (posebno Fondacija Konrad Adenauer) koje su „investirale“ velike svote u preko 130 aktivnosti (letovanja, seminara, konferencija,…) sa mladim bogoslovima koji su kasnije uznapredovali do visokih pozicija u Crkvi i na PBF.

Naročito je objašnjen termin „DUBOKA CRKVA“ koji se prvi put pojavljuje. Duboka crkva je analog Duboke države unutar SPC i izgrađivana je već preko dvadeset godina.

Knjigu možete naručiti na telefon 063 102 28 55. (1000 dinara – besplatna dostava)

Šešelj otkrio šta uradili generalu Mladiću pre izricanja presude. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Helm Kast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA