Najnovije

NEPRIJATELJ TREBA DA RAZMISLI: Rusija prvi put prebacila u Siriju jednu od najmoćnijih vrsta oružja

Rusija je prvi put rasporedila dva lovca MiG-31K, nosače hipersoničnih raketa Kinžal, u vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji.

MiG-31 (Foto: RIA Novosti)

Kako je navelo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. juna započeta je zajednička vežba snaga stalne radne grupe ruske mornarice u Sredozemnom moru i ruskih vazduhoplovnih snaga.

„U okviru vežbe u ruskoj vazduhoplovnoj bazi Hmejmim u Siriji, par aviona MiG-31K doleteo je sa ruskih aerodroma, koji imaju sposobnost da koriste najnovije hipersonične rakete iz kompleksa Kinžal“, izjavilo je ministarstvo odbrane.

Prema rečima komandanta jedne od posada MiG-31K, po naređenju komande, nosači hipersoničnih projektila izvršiće „zadatke obuke“ u Siriji.

„Nova pista je bila udobna i sletanje je bilo glatko. Sistemi instrumentalnog prilaza (sletanja) i aerodrom obezbeđuju izvršavanje zadataka i u jednostavnim i u složenim meteorološkim uslovima, danju i noću“, dodao je on.

U maju je vazduhoplovna baza Hmejmim završila rekonstrukciju druge piste kompletnom zamenom obloge i ugradnjom nove rasvetne i radio opreme. Zbog povećanja njene dužine, svi tipovi letelica Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, uključujući bombardere Tu-22M3 velikog dometa i lovce MiG-31K, sada mogu da se koriste iz vazduhoplovne baze za izvršavanje misija nad Sredozemnim morem.

Podsetimo da je hipersonična raketa Kinžal sposobna da postigne brzinu od 10 maha. Domet njegovog leta dostiže dve hiljade kilometara.

Kinžal je garantovano nadmoćniji od svih postojećih PVO i PRO sistema.

Ko je naredio britanskom razaraču da uđe u ruske vode, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA