Najnovije

AMERIČKI GENERAL VESLI KLARK HVALI SE ZLOČINOM! Kosovo je najbolja stvar koju sam radio sa Bilom Klintonom!

Američki general Vesli Klark, koji je komandovao NATO agresijom na Srbiju 1999. godine, poručio je u Prištini da je "Kosovo najbolja stvar koju je radio sa predsednikom SAD Bilom Klintonom".

Vesli Klark. (Foto: Jutjub)

- Spreman sam da pružim svaku vrstu pomoći i podrške Prištini. Kosovo je najveći prijatelj SAD u Evropi. Sećam se kad mi je predsednik Bil Klinton, nakon poslednje posete Kosovu, rekao: Kosovo je najbolja stvar koju sam radio tokom osmogodišnjeg predsednikovanja! - rekao je Klark.

Takozvani premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti istovremeno se zahvalio na bombardovanju Srbije.

- Hvala Vesliju Klarku na vođstvu u odlučujućoj NATO intervenciji u proleće 1999. godine. Takođe, hvala nezamenljivom doprinosu Sjedinjenih Američkih Država - rekao je Kurti.

Nebojša Čović, nekadašnji šef Koordinacionog centra za KiM, komentarišući Klarkovu posetu Prištini, kaže da nimalo nije iznenađen najnovijim provokacijama.

- Ko je sada Vesli Klark u svojoj državi?! Vraća se u Prištinu samo da nahrani sujetu. Samo tamo su on i njemu slični nekakvi heroji. Dolaze da izaberu lokaciju gde će im se praviti bista ili spomenik, biraju ulicu koju Albanci treba da nazovu njihovim imenima... Sad imamo i najnoviji slučaj 'zahvalnice', nekakva takozvana vojna akademija na 'Kosovu' nosiće ime Veslija Klarka!?! Srbija sjajno izbegava sve ove provokacije. A Kurtijeva politika je politika provokacija, ona već ulazi u segment bolesne, patološke mržnje prema Srbiji - naglašava Čović.

Mađarski premijer objasnio nove podele u Evropskoj uniji! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA