Najnovije

AMERIKANCI ODLAZE IZ AVGANISTANA ALI SU RUSI TU: Lavrov poručio saveznicima u regionu da će ih Moskva štititi od svih pretnji!

Rusija pomno prati situaciju u Avganistanu i spremna je da upotrebi svoju vojnu bazu u Tadžikistanu kako bi odbranila svoje saveznike od pretnje, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Ruska vojska. (Foto: mil.ru)

Lavrov je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao sa kolegama iz Tadžikistana i Uzbekistana i bio u kontaktu sa drugim srednjoazijskim liderima, piše Tass.

Ministar spoljnih poslova rekao je da se situaciju u Avganistanu ubrzano pogoršava od kako se SAD i druge NATO trupe povlače od kako nisu uspele da postignu rezultate u stabilizaciji svoje situacije.

Talibani, koji sada zauzimaju sve više teritorije Avganistana, ponovo nastavljaju svoju politiku sile i odmazde i zastrašivanja i ubijanja civila.

Pojavili su se i snimci i izveštaji o kontejnerima punim oružja i vojnog hardvera koje su talibani zaplenili od avganistanske vojske dok su se američke snage povlačile iz zemlje i militanti napredovali širom zemlje.

Izveden napad dronovima na američku vojnu bazu, oglasile se sirene! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA