Najnovije

PREKRETNICA U DNR: Cilj ruskih raketnih napada postignut

U pozadini uzvratnih napada ruske vojske dolazi prekretnica u oslobađanju teritorije DNR, rekao je vršilac dužnosti predsednika DNR Denis Pušilin na TV kanalu Rusija 24.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

"Sada dolazi prekretnica, po mom dubokom uverenju, jer se sada koristi sve više snaga, uključujući i mobilisane koje su još na obuci i koordinaciji. Ali to nam već sada omogućava da pređemo na jasnije planiranje narednih operacija. da oslobodimo naša naselja“, rekao je on.

Pušilin je takođe napomenuo da se intenzitet granatiranja Oružanih snaga Ukrajine smanjuje upravo zbog kontranapada. Prema njegovim rečima, akcije Oružanih snaga Rusije su demoralisale neprijatelja, koji „sada može dobro da shvati da ne treba uvek dobrotu uzimati za slabost“.

Oružane snage Rusije su 10. i 11. oktobra izvršile masovne napade preciznim oružjem dugog dometa po objektima vojnog komandovanja i upravljanja, komunikacija i energetskih sistema Ukrajine. Manje intenzivno granatiranje nastavljeno je i u sredu. Ministarstvo odbrane Rusije je istaklo da je cilj napada postignut, svi naznačeni ciljevi su pogođeni. Kako je ruski predsednik Vladimir Putin rekao 10. oktobra na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti Rusije, ove akcije su odgovor na teroristički napad na Krimski most koji je organizovao Kijev i druge napade na civilne objekte u Rusiji. Prema rečima ukrajinskog ministra energetike Germana Galuščenka, oko 30 odsto energetske infrastrukture Ukrajine je pogođeno kao rezultat raketnih napada.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA