Najnovije

AMERIČKI GENERAL: Putin je bio u pravu

Ruski predsednik Vladimir Putin je bio u pravu kad je upozorio da svetu predstoji najopasnija decenija od vremena Drugog svetskog rata, izjavio je u intervjuu za „NJuzmaks“ penzionisani brigadni general američkog ratnog vazduhoplovstva Blejn Holt.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

„Nemoć Sjedinjenih Američkih Država i vakuum u liderstvu zaista stvaraju opasnost globalnih razmera“, smatra Holt.

General je takođe izdvojio Putinovu izjavu da je Rusija otvorena za diplomatiju povodom ukrajinskog pitanja. Holt je ocenio da SAD treba da pristanu na pregovore, kako bi se sprečila dalja eskalacija sukoba.

„Ne moramo obavezno pristati na njihove uslove, možemo pregovarati oštro. Ali, bolje nam je da sednemo za pregovarački sto“, istakao je general.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u govoru na plenarnoj sednici međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“ izjavio da se svet nalazi na istorijskoj prekretnici – sledi „najopasnija i najvažnija“ decenija od Drugog svetskog rata. Prema njegovim rečima, smisao sadašnjeg trenutka je da se pred svim zemljama otvara mogućnost da odaberu sopstveni, originalni razvojni put.

Putin je takođe izjavio da ukrajinsko pitanje mogu brzo da reše mirnim putem oni koji vode politiku u Vašingtonu, treba samo da pošalju znak.

Hitno saopštenje ruske vojske pogledajte OVDE.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA