Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Путин је био у праву

Руски председник Владимир Путин је био у праву кад је упозорио да свету предстоји најопаснија деценија од времена Другог светског рата, изјавио је у интервјуу за „Њузмакс“ пензионисани бригадни генерал америчког ратног ваздухопловства Блејн Холт.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

„Немоћ Сједињених Америчких Држава и вакуум у лидерству заиста стварају опасност глобалних размера“, сматра Холт.

Генерал је такође издвојио Путинову изјаву да је Русија отворена за дипломатију поводом украјинског питања. Холт је оценио да САД треба да пристану на преговоре, како би се спречила даља ескалација сукоба.

„Не морамо обавезно пристати на њихове услове, можемо преговарати оштро. Али, боље нам је да седнемо за преговарачки сто“, истакао је генерал.

Руски председник Владимир Путин је у говору на пленарној седници међународног дискусионог клуба „Валдај“ изјавио да се свет налази на историјској прекретници – следи „најопаснија и најважнија“ деценија од Другог светског рата. Према његовим речима, смисао садашњег тренутка је да се пред свим земљама отвара могућност да одаберу сопствени, оригинални развојни пут.

Путин је такође изјавио да украјинско питање могу брзо да реше мирним путем они који воде политику у Вашингтону, треба само да пошаљу знак.

Хитно саопштење руске војске погледајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА