Najnovije

UKRAJINCI NE SMEJU DA KRENU NA HERSON: Rusi lažu, to je zamka - evo šta se dešava u gradu

Rusi lažiraju povlačenje iz Hersona kako bi namamili ukrajinske snage na ulične borbe u ovom ključnom gradu, rekla je portparolka ukrajinske vojske."Ruske trupe jako se trude da uvere sve da se povlače, ali u isto vreme vidimo objektivne dokaze da ostaju", rekala je Natalija Humenjuk u intervjuu za ukrajinske medije.

"Tamo su stacionirane vojne jedinice i dosta vojne tehnike, a tu su i borbeni položaji koji su postavljeni na levoj obali i koji će služiti za podršku borbenim položajima na desnoj obali", rekla je ona, a prenosi CNN dodajući da nisu mogli nezavisno da potvrde ovo što Humenjuk govori."Prema našim podacima, Rusi pokušavaju da stvore iluziju da ih nema kako bi namamili ukrajinske snage u obližnja naselja, a naselja su obično mesta gde se odvijaju teške ulične borbe", rekla je.

"Zbog toga znamo, vidimo i predviđamo šta pokušavaju da nam 'prodaju', pa u skladu s tim gradimo sopstvenu strategiju", istakla je Humenjuk.

Prema njenim rečima, rusi premeštaju svoje elitne jedinice i vojnike na levu obalu reke Dnjepar, ostavljajući one na desnoj obali bez mogućnosti da pobegnu ili se evakuišu. "Ostavljaju jedinice na desnoj obali da se bore do poslednjeg daha", rekla je.

Šta Dejan Berić kaže o napuštanju Hersona saznajte OVDE.

Izvor: Index

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA