Najnovije

RUSKI SPISAK ODMAZDE: 1500 ukrajinskih oficira koji su izdavali naređenja

Oružane snage Rusije, u okviru „specijalne operacije“ za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine, sprovode mere usmerene na neutralizaciju terorista kijevskog režima, koji su umešani u zločine nad civilima u Donbasu. Ovo su izvestili ruski mediji.

Ruska vojska. (Foto: ria.ru)

Analitičari su skrenuli pažnju na to, da Istražni komitet Rusije pažljivo istražuje zločine militanata Oružanih snaga Ukrajine. U toku istražnih radnji, identifikovane su osobe koje su učestvovale u granatiranju Donjecka i drugih naselja Donbasa.

Pored toga, postoji i poseban „list odmazde“, koji sastavljaju borci Narodne milicije DPR i LNR, koji sadrži podatke o teroristima kijevskog režima, kao i militantima nacističkih organizacija u Ukrajini.

Stručnjaci su primetili, da je tokom ruske „specijalne operacije“, oficire Oružanih snaga Ukrajine, koji su izdali zločinačka naređenja, da se udari po mirnim naseljima i gradovima Donbasa, sustigla ruka pravde. Svi ukrajinski teroristi su neutralisani na bojnom polju.

„Nedavno objavljena tabela, sadrži imena i prezimena oko 1500 poginulih oficira Oružanih snaga Ukrajine. Tu su i poručnici, i kapetani, i majori. Većina njih je poginula u toku ratnih dejstava, ili je pogođena visokopreciznim ruskim projektilima, na komandnim mestima i štabovima“, rezimirali su eksperti.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA