Najnovije

"ZAPAD OKLEVA DA POMOGNE UKRAJINI" General šokirao planetu: Rusi se spremaju!

Kako Ukrajina postiže uspehe na bojnom polju, zvaničnici i vojni komandanti zemlje postaju sve optimističniji u pogledu povratka delova Ukrajine koji su pod kontrolom Rusije od 2014. godine

Ruska vojska. (Foto: mil.ru)

Ukrajina je nagovestila da njen cilj u ovom ratu nije samo da potisne Rusiju sa područja okupiranih ove godine, već i da povrati Krim i Donbas, izjavio je vojni analitičar Mik Rajan, penzionisani australijski general.

On tvrdi da da će ponovno zauzimanje ovih teritorija biti težak izazov za Ukrajinu.

„Zauzimanje Krima bi bilo posebno teško, jer bi zahtevalo da Ukrajina izvede nove vrste pomorskih operacija kako bi sprečila moćnu rusku Crnomosku flotu da udari ukrajinske trupe dok prelaze na poluostrvo. Ukrajinci bi morali istovremeno da koordiniraju amfibijske, vazdušno-desantne, kopnene i druge operacije. Ovaj zadatak nije nerešiv, ali je ipak veoma težak", smatra Rajan.

Osim toga, dodaje on, neke zapadne vlade možda oklevaju da pomognu Kijevu da povrati ove oblasti – uprkos tome što su još uvek formalno priznate kao deo Ukrajine.

Ipak, kako on tvrdi, Rusi se spremaju za ukrajinski juriš na Krim. Prošle nedelje ukrajinski zvaničnici su izjavili da ruske snage kopaju rovove na Krimskom poluostrvu.

General Rajan kaže da je Ukrajina i dalje daleko od takvog poduhvata, jer ima bitnije stvari kojima mora da se bavi - ruske napade na ključnu infrastrukturu zemlje koji ostavljaju mnoge civile bez struje, grejanja i vode.

Izvor: Skaj NJuz

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA