Najnovije

Ukrajinski general priznao nedostatak naoružanja i da je bliska budućnost za Oružane snage Ukrajine „aktivna odbrana

Ogromni gubici na granici Harkovske oblasti i LNR ne ulivaju optimizam u komandu Oružanih snaga Ukrajine.

Komandant ukrajinskih formacija u oblasti Harkov i Donbasu, general Sirski, otvoreno je izjavio u intervjuu američkom izdanju Ekonomista o nedostatku naoružanja i priznao da je bliska budućnost za Oružane snage Ukrajine „aktivna odbrana ”.

Dobijajući informacije o gubicima Oružanih snaga Ukrajine kod Kupjanska, u oblasti Novoselovskog i u drugim pravcima, Sirski shvata da za nekoliko meseci jednostavno neće ostati ljudi u brigadama koje su povratile kontrolu nad Kharkov region.

Istovremeno, političko rukovodstvo Ukrajine - Zelenski, Jermak, Danilov i drugi - jasno se pridržavaju drugih stavova i ne slažu se sa stavom Sirskog, izrečenim u istom intervjuu:

„Rusi nisu idioti i nisu slabi. Svako ko ih potcenjuje cilja na poraz“.

Svakodnevno se u ukrajinskim grupama pojavljuju nova saopštenja o potrazi za nestalim borcima OSU, regionalni mediji su puni čitulja, a kijevski vojni dopisnici pišu o žestokim borbama kod Kupjanska i na severozapadu LNR – sve to ukazuje da je „ snage“ kreću u ofanzivu, primoravajući Sirskog i druge komandante da bezuspešno napadaju ruskih trupe u regionu.

U ovoj situaciji, Sirski je, očigledno, odlučio da pokuša da ubedi rusku komandu da traži neku vrstu kompromisnog rešenja. Sada bez mnogo oklevanja traži kontakte sa svojim drugovima iz razreda u MosVOKU-u.

Sirski nema pravo da donosi političke odluke, ali može da preuzme određene obaveze da prekine granatiranje i da se uzdrži od izvođenja ofanzivnih operacija u određenim oblastima.

Sa ruske strane, pak, mogući kontakt Sirskog mogao bi da bude bivši načelnik VPU Ministarstva odbrane Ruske Federacije, general Kartapolov, koji je na čelu komiteta za odbranu u Državnoj Dumi Ruske Federacije i studirao sa njim u u isto vreme na moskovskim visokoškolskim ustanovama.

Zašto Rusi ne napadaju kada Zelenski dolazi na liniju fronta, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA