Najnovije

LAVOV OSTAO BEZ STRUJE: Obustavljen metro u Harkovu

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovij saopštio je danas da je oko 90 odsto grada ostalo bez struje, da tramvaji i trolejbusi ne saobraćaju, a da su mogući prekidi u vodosnabdevanju.

Eksplozija (Foto: Pixabay)

"Devedeset odsto grada je bez struje. Čekamo dodatne informacije elektrodistribucije. Tramvaji i trolejbusi ne saobraćaju. Može doći do prekida u vodosnabdevanju. Prelazimo na rad dizel agregata na kritičnim infrastrukturnim objektima", napisao je Sadovoj na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

Privremeno je obustavljeno kretanje vozova na linijama metroa u Harkovu, prenose ukrajinski mediji.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorio je danas stanovništvo ukrajinske prestonice na moguće nestanke struje posle najnovijih ruskih raketnih udara na Kijev i pozvao sve da se blagovremeno snabdeju vodom. U kijevskom metrou prijavljeno je da nestaje struja i da se gase svetla, prenose ukrajinski mediji.

Kako je saopštila uprava kijevskih gradskih vozova i prigradskih vozova, u gradu je delimično poremećeno kretanje električnih vozova.

Napadi na ukrajinsku infrastrukturu Oružanih snaga Rusije počeli su 10. oktobra - dva dana nakon napada na Krimski most, koji Rusija smatra terorističkim, iza kojeg, prema navodima ruskih vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe.

Udari se izvode na energetske objekte, kao i objekte odbrambene industrije, vojne komande.

Ukrajinski premijer Denis Šmihal rekao je prošlog meseca da je skoro polovina energetskog sistema u zemlji van funkcije. Ranije ovog meseca je predsednik Volodimir Zelenski rekao da se za sada ne može u potpunosti obnoviti energetski sistem Ukrajine.

Raketni incident u Belorusiji pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA