Najnovije

OBJAVILI MOĆAN SNIMAK: Evo kako ruski vojni helikopter uništava ukrajinska oklopna vozila (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije prikazalo je uništavanje oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine od strane helikoptera vojne avijacije.

Foto: SAA

Radi se u helikopteru Ka-52, naoružanim moćnim topom 2A42 koji ima mogućnost izbora brzine gađanja i omogućuje selektivno snabdevanje municijom iz dva boksa napunjena pancirnom i razornom municijom. Cev omogućuje neprekidno ispaljivanje preko 500 metaka neprekidne vatre bez hlađenja.

Na četiri tačke ispod krila može da nosi do 12 laserskih samonavođenih nadzvučnih protivtenkovskih raketa 9K121 Vihr-M koje su integrisane sa nišanskim sistemom Škval. Rakete Vihr-M navode se na cilj laserskim zrakom i u mogućnosti su da probiju oklop debljine 900 mm. Zato se bojeva glava sastoji od velikog broja fragmenata, koji pri eksploziji svojom kinetičkom energijom deluju prostorno. Domet ovih raketa je 8-10 km, dok se pri dejstvu noću ta vidljivost smanjuje na 6 km. Za uništavanje ciljeva na većim udaljenostima, do 15 km, ima dve rakete sa poluaktivnim laserskim samonavođenjem.

Pogledajte kako sve to funkcioniše u praksi:

Tajna dokumenta Ukrajine koja su pala u ruke vojske Rusije pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA