Najnovije

VOJSCI UKRAJINE SE BLIŽI KRAJ: Juče uništeno na desetine vojnih objekata, na stotine nacista... (VIDEO)

Ruska vojska nastavlja specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Ministarstvo odbrane objavilo je sveže podatke o postignutim rezultatima do jutra 25. aprila.

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

Visokoprecizno oružje dugog dometa na severnoj periferiji grada Kremenčuga uništilo je pogone za proizvodnju goriva jedne rafinerije nafte, kao i skladišta naftnih derivata za obezbeđivanje vojne opreme grupi ukrajinskih vojnika.

Tokom noći visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem pogodile su šest ukrajinskih vojnih objekata.

Uključujući tri uporišta i mesta koncentracije ljudstva i vojne opreme, kao i tri skladišta municije u okrugu Barvenkovo i Novaja Dmitrovka Harkovske oblasti.

Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 56 vojnih objekata Ukrajine.

Među njima: dva komandna mesta, 53 rejona koncentracije ljudstva i vojne tehnike neprijatelja, kao i skladište goriva u reonu ​​Novo naselje Dmitrovka.

Uništeno je do 160 ljudi, kao i 23 oklopna vozila, artiljerijska oruđa i vozila.

Tokom noći, raketne trupe su izvršile 19 udara. Uništeno: četiri nacionalistička komandna mesta, uključujući 81. odvojenu vazdušno-jurišnu brigadu i 110. brigadu Teritorijalne odbrane, i tri skladišta municije. Pogođena je 21 oblast koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike.

Uništeno je više od 240 ljudi, kao i 28 oklopnih vozila, artiljerijskih oruđa i vozila.

Artiljerijske jedinice su izvršile 967 vatrenih zadataka za jučerašnji dan. Pogođeno: 33 komandna mesta, 929 uporišta, prostori za gomilanje ljudstva i vojne opreme, kao i pet skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije.

Ruski PVO sistemi oborili su 13 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima n. Mežurino, Balakleja, Borodojarskoe, Nevskoe, Harkovska oblast, kao i Visokoje i Černobajevka, Hersonska oblast. Pored toga, protivvazdušni raketno-topski sistem Pancir-S oborio je u vazduhu iznad Černobajevke ukrajinsku raketu Točka-U i 18 granata višecevnog raketnog sistema.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je: 141 avion, 110 helikoptera, 566 bespilotnih letelica, 265 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.526 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 283 višecevna bacača raketa, 1.096 artiljerijskih oruđa. i minobacača, kao i 2.362 jedinice specijalnih vojnih vozila.

"Neonacistima" u Azovstalju nije ostalo još mnogo! Više oi tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA