Najnovije

VELIKA BURA NA POMOLU: Novak Đoković bojkotuje Vimbldon?!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, mogao bi da bojkotuje Vimbldon 2022.

Foto: Sinhua

Najnovije vesti iz "belog sporta", vezane za Noleta i najprestižniji turnir, prilično su uzburkale sportsku javnost.

Naime, nakon što je rat u Ukrajini bio opravdanje za čelnike Vimbldona da se ruskim i beloruskim sportistima ne dozvoli učestvovanje na grend slemu u Londonu, Nikola Pilić, legendarni teniski stručnjak, smatra da bi Đoković mogao da odustane od ovog takmičenja, na kome bi, inače, trebalo da brani prošlogodišnju titulu.

Ovako o tome izveštava švajcarsku javnost tamošnji vodeći medij, "Blik":

"Da li Đoković bojkotuje Vimbldon ove godine?

Kada grend slem turnir u Vimbldonu počne 27. juna, ni ruskih ni beloruskih teniskih profesionalnaca neće biti na čuvenoj travnatoj podlozi. Oni su, svi zajedno, izbačeni iz konkurencije od strane organizatora, zbog rata u Ukrajini.

Ali, moguće je da još jedna zvezda bude odsutna s pretižnog turnira. Navodno, svetski broj 1, Novak Đoković (34) čak razmišlja o tome da bojkotuje Vimbldon, kako bi reagovao na sankcije uvedene kolegama.

Tako misli Nikola Pilić (82), Srbinov bivši trener.

Pilić veruje da bi takva odluka donela veliki pritisak na šefove Vimbldona:

- Drugi teniski profesionalci bi isto morali da zauzmu stav. Pomisliće "Pa, ako ovi teniseri ne igraju, onda nećemo ni mi". Bilo bi baš zanimljivo videti kako bi Vimbldon u tom slučaju reagovao, rekao je Pilić.

"DŽoker" bi, međutim, platio veliku cenu za odsustvo u Londonu. To bi bio drugi grend slem u godini, posle Australijan opena, na kome on ne bi branio titulu.

Ali, poput Srbina, i drugi teniseri i teniserke, kao i ATP i VTA organizacije, nedavno su kritikovale izbacivanje Rusa i Belorusa sa Vimbldona. Govorilo se o "bolnom izuzetku". Pa opet, razgovara se i o mogućim zabranama za Ruse i na nekim drugim turnirima.

Uzmimo na primer Rim, gde je Đovani Malago (63), predsednik Olimpijskog komiteta Italije, pozvao organizatore mastersa u glavnom gradu te zemlje da ne dozvole ruskim i beloruskim takmičarima da se nadmeću. Ako bude potrebno, italijanski političari bi morali da intervenišu i nametnu ovu zabranu, istakao je Malago.

Pored drugih, ruski teniser Andrej Rubljov (25) je predviđen da igra u Rimu, a Novak Đoković taj turnir želi da iskoristi kao pripremu na šljaci za Rolan Garos. Prvi mečevi tamo će se odigrati 8. maja", zaključuje "Blik" ovo nagađanje o tome da bi Nole mogao da bojkotuje Vimbldon.

U to je, ipak, teško tek tako poverovati. A teško je, imajući u vidu da je u pitanju turnir koji Đoković najviše voli (i to od najranije mladosti), a pritom mu je u ovoj fazi karijere "broj osvojenih grend slemova jedan od najvećih prioriteta", kako je to često umeo da istakne.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA