Najnovije

"Nemamo problem da Rusiji gas plaćamo u rubljama"

Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da se protivi bilo kakvim sankcijama EU za rusku energiju, dodajući da će njegova zemlja prihvatiti direktivu Moskve da se isporuke gasa plaćaju u rubljama.

„Nemamo problem da plaćamo u rubljama. Ako Rusi traže da plaćamo u rubljama, mi ćemo plaćati u rubljama“, rekao je Orban.

Mađarska neće podleći pritiscima i neće podržati ograničenja isporuke nafte i gasa iz Rusije jer je to „crvena linija“ za Mađarsku, objasnio je Orban.

Ranije, 6. aprila, ministar spoljnih poslova zemlje Peter Sijarto rekao je da su gasni ugovori stvar između njegove zemlje i Rusije i da EU nema „nikakvu ulogu“ u tom sporazumu.

Prema rečima Orbana, zemlja neće slediti vođstvo Vašingtona i pridružiti se zabrani trgovine energentima sa Rusijom. On je naglasio da „ovo ne dolazi u obzir“ jer će „to biti nepodnošljiv teret za Mađarsku“.

Premijer je istakao da 85 odsto gasa koji se potroši u Mađarskoj dolazi iz Rusije i da 85 odsto mađarskih domaćinstava koristi gas. On je dodao da se gorivo u zemlji proizvodi od nafte, od čega 64 odsto takođe isporučuje Rusija.

Uznemirujuće snimke mrtvih Ukrajinaca pogledajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA