Najnovije

VOJSKA DNR OBJAVILA: Aktivne borbe u Mariupolju su završene

Aktivna neprijateljstva na ulicama Mariupolja su završena, skoro cela teritorija grada je očišćena od ukrajinskih naoružanih ekstremista. Ostaje da se izbace delovi formacija ekstremista sa teritorije železare ''Azovstalj'' i iz luke, rekao je portpadol Narodne milicije DNR Eduard Basurin.,

DNR (Ilustracija: Pravda)

„U centru grada glavne bitke su završene“, kazao je on.

Basurin je ranije saopštio koliko je ukrajinskih ekstremista ostalo u Mariupolju. „Oko 3.000 ukrajinskih militanata ostaje u gradu, ne računajući pomoćnike dobrovoljce među stanovnicima Mariupolja, koji su sigurni“, rekao je Basurin novinarima.

Takođe, juče se saznalo da je Konstantin Ivaščenko, bivši direktor '’Azovmaša'’ i odbornik Gradskog veća, imenovan za novog gradonačelnika Mariupolja.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je podatke o potpunom oslobađanju sela Sladkoje, koje se nalazi jugozapadno od Donjecka. Ruska vojska i NM DNR nastavljaju uspešnu ofanzivu na ukrajinske položaje. Ruski vojni reporter Aleksandar Koc rekao je da će nakon potpunog oslobođenja Mariupolja južna grupa ruskih trupa krenuti ka severu bivše Donjecke oblasti da se poveže sa severnom grupom kod grada Slavjanska.

Skandal Zelenskog i pripadnika '’Azova'’ pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA