Najnovije

PROBIJENA UKRAJINSKA ODBRANA: Juriš Čečena i snaga LNR, zauzeta fabrika (VIDEO)

Oružane snage LNR i Nacionalne garde iz Čečenije probile su odbranu Oružanih snaga Ukrajine i zauzele naselja Južni i Vojevodovka, zauzevši i fabriku baruta ''Zarja''.

Čečensk iborac (Foto: RIA Novosti)

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je izneo detalje značajnih uspeha i napredovanja na liniji fronta u Luganskoj Narodnoj Republici kao rezultat iznenadne ofanzive za neprijatelja u ranim jutarnjim časovima duž cele linije fronta.

„Apti Alaudinov, pomoćnik špredsednika Čečenske Republike za bezbednosna pitanja, koji je odgovoran za luganski pravac, izvestio je danas o značajnim uspesima čečenskih boraca na prvoj liniji fronta.

U toku iznenadnih ofanzivnih dejstava u 4 sata ujutru duž cele linije fronta, borci jedinice '’Ahmat'’, zajedno sa drugim korpusom Narodne milicije LNR, probili su odbranu i preuzeli kontrolu nad naselja Južni i Vojevodovka, usput je oslobođena barutana '’Zarja'’.

Pod punom kontrolom ruskog pripadnika ruske vojske sada su i sela Fakelj, Raduga-2, Zarja, Zarja-1, Mičurinec i Elektromontažnik.

Linija kontakta se ubrzano pomera dublje u Ukrajinu. Kao rezultat toga, da bi odvratio trupe koje napreduju, neprijatelj preduzima iscrpne mere da uništi rečne prelaze. Konkretno, slavna ukrajinska vojska je digla u vazduh drumski most u pokušaju da odloži predstojeću kaznu za bezbrojne zločine.

Tako je u ofanzivnim operacijama uništeno više od 200 nacionalista, a onesposobljeno je i više od deset komada vojne tehnike.

Trenutno se na oslobođenim teritorijama izvode operacije čišćenja raznorodnih nacionalističkih grupa.

Ovakvi uspesi su jasan pokazatelj dominacije ruske armije. Svi planovi nacista, banderovaca i šejtana da izbegnu zasluženu kaznu ruše se pri samom pogledu na neustrašivu vojsku koja se približava.

Korak po korak, teritorije koje su opsedali nacionalisti vraćaju se u ruke svojih pravih vlasnika. Vreme ekscesa kijevskih vlasti je prošlo, sada je vreme da se plaćaju računi'’, napisao je Kadirov.

O američkom zločinu nad ukrajinskim narodom pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA