Najnovije

VEČERNJI IZVEŠTAJ SA BORBENIH LINIJA: Od bombardovanja Donjecka do očaja među stranim plaćenicima (VIDEO)

Nastavljaju se borbe duž celog donbaskog fronta: od Harkova do Nikolajeva. Nakon oslobađanja Limana, sve oči su uprte u Severodonjeck. Iako je čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio da je grad zauzet, stižu informacije da je ruska vojska ušla u grad i da su borbe i dalje u toku.

Foto: RIA

Snage Narodne milicije Luganske narodne republike su, uz podršku ruske vojske, učvrstile svoje položaje na obodu grada Severodonjecka u Donbasu, prenosi reporter Sputnjika sa lica mesta.

Takođe se navodi i da je sada ceo grad pod kontrolom snaga LNR.

Kako tvrdi, ukrajinski vojnici sada granatiraju stambene četvrti koje su nedavno sami napustili.

Narodna milicija Donjecke Narodne republike tvrdi da je za protekla 24 časa likvidirala 43 ukrajinskih ekstremista, kao i da je uništila jedan ukrajinski tenk i dva oklopna vozila. Pored toga, uništena su i dva položaja odakle se vršilo granatiranje Donbasa i gde su bile razmeštene haubice D-30 kalibra 122 milimetra.

Takođe se navodi i da je jedna samohodna haubica „Akacija“ kalibra 152 milimetra konfiskovana, kao i jedno oklopno transportno vozilo.

Ukrajinske snage su dva puta u toku današnjeg dana granatirali Donjeck ispalivši granate krupnog kalibra, saopštio je Centar za kontrolu primirja. Kako se navodi, ispaljene su pet granate kalibra 120 milimetara i pet kalibra 122 milimetra. Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama.

Strani plaćenici koji se bore na strani kijevskog režima suočili su se sa nedostatkom naoružanja i opreme, kao i sa lošom informisanošću na teritoriji Ukrajine, piše Vašington post pozivajući se na plaćenike-povratnike.

„Borci iz SAD i drugih zemalja ispričali su o potpunoj suprotnosti njihovih očekivanja u Ukrajini u odnosu na to šta su preživeli. Prisetili su se kako su se borili bez neophodne opreme i naoružanja. Sada se dvoume da li da se vrate. Neki to i nameravaju, a ostali su videli smrt svojih drugova i odlučili – što je mnogo, mnogo je“, navodi se u članku. 

Kako tuče ruska haubica “Malka” pogledajte OVDE.

Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA