Najnovije

KONAŠENKOV IZNEO PODATKE: Ovo su najnoviji detalji sa fronta!

Sistemi za protivvazdušnu odbranu Rusije su u oblasti Zmijskog ostrva oborili tri ukrajinske bespilotne letelice, uključujući dva „Bajraktara ​​TB2“, saopštio je portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Foto: mil.ru

On je istakao da su u oblasti naselja Arciz u Odeskoj oblasti visokopreciznim raketama „oniks“ obalskog raketnog sistema „bastion“ uništeni ukrajinski helikopteri.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su tokom noći visokoprecizinim raketama uništile dva komandna punkta i ukrajinsku bateriju višecevnih raketnih sistema „grad“ u rejonu naselja Popasna, u rejonu ​​Lisičanska 18 oblasti koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, u oblasti Zolotog radarsku stanicu za protivbaterijsku borbu američke proizvodnje, dodao je Konašenkov.

Operativno-taktička i vojna avijacija izvela je napade na 52 područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, kao i skladište municije u zoni naselja Gluhov.

Raketne trupe i jedinice artiljerije pogodile su osam komandnih mesta, 26 artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima, kao i 211 rejona koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, dodao je on.

U napadima je uništeno do 350 pripadnika ukrajinskih snaga, a onesposobljeno je 56 jedinica vojne tehnike.

Konašenkov je naglasio da su u oblasti Bogoduhova uništena četiri ukrajinska višecevna raketna sistema „smerč“ i jedan lanser protivvazdušnog raketnog sistema S-300.

Prema njegovim rečima, ruski PVO sistemi su tokom noći oborili tri aviona ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, i to: dva aviona Mig-29 u rejonu Iversko i Novodonecko u DNR, kao i jedan Su-25 u rejonu Pogonovke u Harkovskoj oblasti.

Osim toga, oboreno je 12 ukrajinskih bespilotnih letelica u vazduhu u oblastima naselja Balakleja, Šijkovka, Goptovka, Cupovka, Mali i Veliki Prohod u Harkovskoj oblasti, Kamenka u Čerkaskoj oblasti, Brjanka i Avdejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici, Pavlovka u Luganskoj Narodnoj Republici.
 
Portparol je dodao da su u rejonima naselja Izjum i Snežkovka presretnute tri rakete raketnog sistema „smerč“.
 
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je 160 aviona, 118 helikoptera, 783 bespilotne letelice, 299 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.949 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 342 višecevna raketna sistema, 1.423 jedinice artiljerijskog oruđa i minobacača i 2.769 jedinica specijalnih vojnih vozila, zaključio je Konašenkov.

Oružane snage Ukrajine su 9. maja, na Dan pobede, počinile još jedan zločin: ukrajinski nacisti su sa Točkom-U napali stambeno naselje u LNR. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA