Najnovije

UKRAJINSKI NACISTI ”TOČKOM U” GAĐALI STAMBENO NASELJE U LNR: Ruski PVO je oborio raketu, ali... (FOTO)

Oružane snage Ukrajine su 9. maja, na Dan pobede, počinile još jedan zločin: ukrajinski nacisti su sa Točkom-U napali stambeno naselje u LNR.

Foto: Jutjub

PVO je oborila ukrajinsku raketu, ali su njeni fragmenti oštetili zgradu pošte, bolnice i obližnje kuće.

U hitnom saopštenju o činjenici incidenta, zvanični predstavnik Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko rekao je da su na dan proslave Velike pobede ukrofašističke nacionalističke formacije, koristeći 9M79-1 Točka -U taktički raketni sistem, granatirale stambeno naselje br. Novi Astrahan.

„Uz koordinisane akcije jedinica PVO, na prilazu naseljenom mestu je oborena taktička raketa, a ugrađeni sistem za hitno upozorenje stanovništva omogućio je da se izbegnu civilne žrtve.

Usled nacističkog granatiranja oštećena je zgrada pošte u ulici. Centralna, 49, bolnička zgrada i obližnja privatna stambena izgradnja.

Trenutno na licu mesta rade jedinice Ministarstva za vanredne situacije i Vojne komande Narodne milicije LNR“, precizirali su iz Vojske LNR.

Rukovodioci nacističkog puka „Azov” dali su juče konferenciju za štampu direktno iz „Azovstalja”. Šta su poručili saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA