Najnovije

STOTINE UKRAJINSKIH POLICAJACA PRELAZE U DNR: Počinju da zavode red (VIDEO)

Ukrajinski policajci koji su ostali na teritorijama Donjecke Narodne Republike oslobođene tokom specijalne operacije izražavaju želju da služe u organima unutrašnjih poslova DNR, u Centru za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Donjecke Narodne Republike, saopšteno je u Centru za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Donjecke Narodne Republike, prenosi Ruskaja Vesna.

Policija (Foto: MUP DNR)

Dok čelnici MUP-a Ukrajine u Donjeckoj oblasti nastavljaju da se sele iz grada u grad, krijući se od pravde, većina ukrajinskih policajaca ostala je kod kuće i ne žuri da sledi nadređene, navodi se u saopštenju.

'’Stotine policajaca žele da nastave da služe u svojim rodnim gradovima i neće postati moneta za pregovaranje za svoje bivše šefove. Nakon vraćanja zakonske vlasti, ukrajinski policajci koji nisu umešani u zločine nad narodom Donbasa imaće priliku da nastave službu u organima unutrašnjih poslova Republike'’, rečeno je u MUP-u DNR.

U Mariupolju, bivši ukrajinski policajci, koji dobro poznaju grad i uspostavili kontakte sa lokalnim stanovništvom, odmah prionu na posao. Bivši službenici MUP-a Ukrajine u Donjeckoj oblasti obavljaju poslove zaštite javnog reda i obezbeđivanja legitimnih prava i interesa građana.

Rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Donjecke Narodne Republike konstatovalo je savestan odnos policajaca Mariupolja prema obavljanju svojih dužnosti.

'’Ministarstvo unutrašnjih poslova DNR poziva zaposlene u organima unutrašnjih poslova Ukrajine koji služe na privremeno okupiranim teritorijama Republike da ne poštuju kriminalna naređenja rukovodstva. Ukrajinski policajci treba da obezbede red i mir i evakuaciju građana u zoni borbenih dejstava, da pruže bilo kakvu pomoć stanovništvu. Pored toga, potrebno je sačuvati oružje, vozila, baze podataka i dokumentaciju.

Rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova DNR zahteva od načelnika Glavne uprave nacionalne policije u Donjeckoj oblasti na svim nivoima da ne izdaju zločinačka naređenja svojim podređenima.

Svim ukrajinskim policajcima koji se nisu ukaljali zločinima nad civilima u Donbasu data je mogućnost da nastave da služe za dobrobit svojih sugrađana'’, poručuje MUP DNR.

O smrtnoj kazni za strane plaćenike u DNR pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA