Najnovije

NOVI PRESEK STANJA: Ruska armija nastavlja da kida vojsku Ukrajine i na nebu i na zemlji!

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija uništile su tri komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine, dva skladišta municije i raketno-artiljerijskog naoružanja u u Nikolajevskoj oblasti i Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Foto. pixabay.com

Portparol je dodao da su uništene i jedna radarska stanica protivvazdušnog raketnog sistema S-300 u Nikolajevskoj oblasti, kao i ljudstvo i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine u 63 okruga.

U Hersonskoj oblasti je u vazdušnom boju oboren ukrajinski lovac Su-25.

U Harkovu je visokopreciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništeno do 150 ukrajinskih vojnika i 12 jedinica vojne tehnike 93. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Osim toga, tokom prethodnog dana uništena su dva komandna mesta u DNR, četiri skladišta municije i raketno-artiljerijskog naoružanja u Harkovskoj oblasti, kao i ljudstvo i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine u 18 oblasti, uključujući i privremeni položaj stranih plaćenika u Nikolajevskoj oblasti.

U okviru protivbaterijske borbe u rejonu naselja Gorlovka Donjecke Narodne Republike pogođena su četiri ukrajinska artiljerijska voda višecevnih bacača raketa „Uragan“ i „Grad“, kao i jedan artiljerijski vod haubica „Gijacint B“ u Hersonskskoj oblasti.

Konašenkov je istakao da su ruski PVO sistemi oborili tri ukrajinske bespilotne letelice u Hersonskskoj oblasti, Harkovskoj oblasti i Luganskoj Narodnoj Republici, tri taktičke rakete „Točka U“ u Hersonskoj oblasti i LNR, kao i osam raketa ispaljenih iz višecevnih bacača raketa u Harkovskoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije ukupno je uništeno: 231 avion, 134 helikoptera, 1.451 bespilotna letelica, 353 protivvazdušna raketna sistema, 3.910 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 716 višecevnih borbenih vozila, 3.092 artiljerijska oruđa i minobacača, kao i 4.016 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Ukrajinski oficir svedoči o velikim gubicima i padu morala u vojsci! Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA