Najnovije

TAJVAN POTVRDIO POSETU NENSI PELOSI: Da li ovo znači rat?

Ministarstvo spoljnih poslova Tajvana potvrdilo je informaciju o poseti predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi 2. avgusta, prenosi list Žongžo Ksinvenvang, pozivajući se na izvor u Ministarstvu spoljnih poslova.

Nensi Pelosi (Foto: Jutjub)

Zvanično, Predsedništvo i Ministarstvo spoljnih poslova Tajvana i dalje se uzdržavaju od komentara. Istovremeno, posetu američke političarke potvrdio je i poslanik iz partije Kuomintang Vilijam Zeng.

Prema pisanju lokalnih medija, Pelosi će boraviti u Grand Hajatu u Tajpeju, sa 48 soba rezervisanih za njenu delegaciju. Sledećeg jutra po dolasku posetiće tajvanski parlament, zakonodavni juan. U 8:50 po lokalnom vremenu, delegacija američkog Kongresa sastaće se sa predsednikom zakonodavne skupštine Tajvana Ju Si-kunom. Lideri tajvanskih vladajućih i opozicionih partija takođe su pozvani na događaj.

Pelosi će se istog dana sastati sa šefom tajvanske administracije Cai Ing-venom. Kako prenosi TVBC američka političarka bi trebalo da ima ručak sa Cai, nakon čega će posetiti Nacionalni muzej ljudskih prava, posvećen sećanju na žrtve belog terora, progona opozicije tokom godina vladavine Kuomintanga. .

Podsećamo da je Narodna Republika Kina, koja Tajvan smatra delom svoje teritorije, upozorila SAD na ogromne posledice u slučaju posete Pelosijeve.

Kineska vojska je povodom ovog događaja objavila nekoliko spotova u kojima se narod poziva na pripremu za rat.

Odluku vrhovnog suda Rusije o puku '’Azov'’ pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA